Suomen kristillisen tanssin yhdistys ry.
 
kristanssi - tervetuloa

Kehorukous, rukoustanssi ja ylistystanssi

Vanhan testamentin sivuilla uskon ilmaisemista, rukousta tai ylistystä kuvaavat sanat sisältävät usein kehollisen elementin. Kun ihminen tuntee tuskaa, hänen luunsa kuihtuvat. Ihminen kohottaa kätensä Jumalan puoleen, kumartuu Hänen edessään tai jopa vaipuu maahan kuin kuollut. Ihmisen olemusta ja olemista kuvaavat sanat ovat heprean kielessä astetta konkreettisempia; esim. sisin- munuaiset, viha-nenä. Myös yhteisöllisiä tunteita ilmaistaan Vanhassa Testamentissa kehollisesti ja Raamatussa puhutaan myös yhteisestä karkelosta ja yhteisölliset tanssit ovat edelleenkin osa juutalaista traditiota.

Ylistystanssissa ja kehorukouksessa koko luotu olemus asettuu vuorovaikutukseen Luojansa kanssa. Ihminen ilmaisee tuntojaan Jumalalle mutta myös Pyhä Henki voi koskettaa ja ilmaista itsensä kehon kautta. Uuden liiton ihminenhän on  itsessään Pyhän Hengen temppeli.

Rukoustanssi-, ylistystanssi ja kehorukousryhmistä, työpajoista ja tapahtumista saat infoa: Ajankohtaista ja Toimintaa -valikoiden alta.